Těstovinový nákyp s tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 170 g Tuňák v oleji
  • 200 g Tvaroh jemný
  • 250 g Zakysaná smetana
  • 400 g Těstoviny Farfalle
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Paprika červená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 450 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 205 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 34.1 mg
  • Draslík 133.5 mg
  • Vláknina 4336.5 mg
  • Vitamín A 4336.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, těstoviny uvaříme doměkka. Propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Tuňáka ve slaném nálevu necháme okapat a rozdělíme ho na kousky. Jarní cibuli očistíme a nakrájíme na malé kousky.

  • 3

    Ohnivzdornou mísu vymažeme tukem. Ve větší míse smícháme tvaroh s mlékem, zakysanou smetanou, tuňákem, cibulí, nasekanou paprikou, solí a pepřem.

  • 4

    Do omáčky s tuňákem vmícháme těstoviny, přendáme do mísy a posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 5

    Troubu předehřejeme na 190 °C a nákyp zapékáme asi 25 minut. Hotový ihned podáváme.

  • 6

Komentáře k receptu