Celer smažený

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25.5 ml Tuk
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Celer bulvový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 153 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 548 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 128.7 mg
  • Draslík 565.9 mg
  • Vláknina 6797.8 mg
  • Vitamín A 6797.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky zhruba 7,5 mm tlusté. Plátky osolíme po obou stranách, naskládáme těsně na sebe do misky, přikryjeme a necháme půl hodiny uležet, aby změkly.

  • 2

    Poté je osušíme v papírových ubrouscích, obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích, ve strouhance a smažíme na tuku. Usmažené necháme okapat na papírovém ubrousku.

Komentáře k receptu