Zelná sarma

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rýže dušená
  • 250 g Vepřové maso mleté
  • 200 ml Jogurt bílý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 267 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 182 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 113.5 mg
  • Draslík 290.4 mg
  • Vláknina 1052.3 mg
  • Vitamín A 1052.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso smícháme s uvařenou rýží, jedním nasekaným zelným listem, přidáme vejce, sůl a pepř.

  • 2

    Nádivku zabalíme do omytých zelných listů. Závitky vložíme do kastrolu, podlijeme vodou a podusíme. Hotové zalijeme jogurtem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu