Švestkové knedlíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 340 g Máslo čerstvé
  • 20 g Sůl
  • 900 g Mouka pšeničná hrubá
  • 80 g Vejce slepičí
  • 1400 g Švestky
  • 300 g Tvaroh tvrdý
  • 300 g Cukr moučkový
  • 600 ml Mléko polotučné
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 840 kcal
  • Sacharidy 118 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 795 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 80.6 mg
  • Draslík 231.3 mg
  • Vláknina 8240 mg
  • Vitamín A 8240 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vařícího mléka přidáme máslo, osolíme a za stálého promíchávání zasypeme prosátou hrubou moukou. Vzniklé těsto stále mícháme, až se odpaří a nelepí na stěny nádoby. Potom těsto necháme prochladnout.

  • 2

    Do prochladlého těsta přidáme vejce a těsto propracujeme na hladké a tažné. Rozválíme je na tenký plát a nakrájíme na čtverce 4x4cm. Do středu klademe omyté a otřené čerstvé švestky. Zabalíme knedlíky.

  • 3

    Knedlíky vkládáme do osolené vařící vody, krátce po zavaření je zamícháme a zvolna vaříme.

  • 4

    Při podávání okapané knedlíky posypeme jemně nastrouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a přelijeme je rozpuštěným máslem.

Komentáře k receptu