Pikantní játrový špíz

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Játra vepřová
  • 200 g Anglická slanina
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 hrnek Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 0.23 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 602 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 648 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 540.5 mg
  • Draslík 514.5 mg
  • Vláknina 170 mg
  • Vitamín A 170 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná a omytá játra nakrájíme na plátky, naklepeme a okořeníme.

  • 2

    Játra napichujeme na špízy střídavě s plátky anglické slaniny.

  • 3

    Špízy zvolna opečeme na oleji, do výpeku přidáme hořčici, krátce orestujeme a zalijeme vodou (nebo vývarem). Šťávu povaříme, nakonec přilijeme smetanu.

  • 4

    Špízy rozdělíme na talíře, přelijeme přecezenou šťávou a podle chuti osolíme.

Komentáře k receptu