Vepřové steaky s Hermelínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 120 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 100 ml Olej stolní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 1 polévková lžíce Křen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 646 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 181 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 132.5 mg
  • Draslík 516.1 mg
  • Vláknina 215.8 mg
  • Vitamín A 215.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme je, osolíme a opepříme. Maso opékáme na oleji po každé straně asi 2 minuty.

  • 2

    Opečené steaky přendáme na plech, potřeme směsí hořčice s nastrouhaným křenem, na každý steak položíme čtvrtku Hermelínu. Zprudka zapečeme.

Komentáře k receptu