Jáhly s rozinkami a arašídy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Jáhly - loupané proso
  • 50 g Hrozinky
  • 100 g Ořechy burské pražené
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.18 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 598 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 370 g
  • Sodík 475 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 13.1 mg
  • Draslík 533.2 mg
  • Vláknina 26674.8 mg
  • Vitamín A 26674.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninový vývar uvedeme do varu, jáhly vložíme do mísy a vývarem je zalijeme. Necháme asi 15 minut nabobtnat a potom je promícháme vidličkou, aby zůstaly sypké.

  • 2

    Oloupanou mrkev nakrájíme na šikmé plátky, očištěný celer nakrájíme na kousky. Rozinky namočíme do vody.

  • 3

    V pánvi na rozehřátém oleji osmahneme mrkev s celerem. Jáhly opečeme za stálého míchání na rozehřátém másle, po 5 minutách vmícháme zeleninu, okapané rozinky a arašídy. Pokrm podle chuti osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu