Jáhly s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1500 g Jablka
  • 500 g Jáhly - loupané proso
  • 100 g Med včelí
  • 1 l Mléko polotučné
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 674 kcal
  • Sacharidy 118 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 109 g
  • Cholesterol 38 mg
  • Draslík 438.7 mg
  • Vláknina 23733.3 mg
  • Vitamín A 23733.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 44.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jáhly propláchneme a spaříme. V mléce oslazeném medem je uvaříme do poloměkka.

  • 2

    Do máslem vymazaného pekáčku urovnáme střídavě vrstvy jáhel a oloupaných, nahrubo nastrouhaných jablek. Vrchní vrstvu tvoří jablka.

  • 3

    Zalijeme smetanou a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

Komentáře k receptu