Polníček s ředkvičkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 13 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Salát Polníček
  • 300 g Kompot ananasový
  • 10 ks Ředkvička
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Ocet jablečný
  • 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • 1 polévková lžíce Marmeláda meruňková
  • 4 polévková lžíce Olej salátový
  • 3 polévková lžíce Dýňová semínka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 186 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 84 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 282 mg
  • Vláknina 3972.8 mg
  • Vitamín A 3972.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.5 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Polníček omyjeme a osušíme. Ředkvičky omyjeme a po okapání nakrájíme na čtvrtky. V míse je opatrně promícháme s listy polníčku a s ananasem nakrájeným na kostičky.

  • 2

    Ocet smícháme s pomerančovou šťávou, přidáme sůl, pepř a mícháme, až se sůl rozpustí. Potom vmícháme meruňkovou marmeládu a metlou zašleháme olej. Zálivkou pokapeme salát a zlehka promícháme.

  • 3

    Dýňová semínka nasucho opražíme na teflonové pánvi a salát jimi posypeme.

Komentáře k receptu