Polníček s langustami a červeným grapefruitem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Oříšky piniové
  • 150 g Salát Polníček
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 30 g Pažitka
  • 50 ml Olej z vlašských ořechů
  • 12 ks Krevety tygří - loupané
  • 2 ks Grapefruity
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2400 kcal
  • Sacharidy 125 g
  • Tuky 78 g
  • Sodík 2735 mg
  • Bílkoviny 694 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 3150 mg
  • Draslík 487.8 mg
  • Vláknina 11192.5 mg
  • Vitamín A 11192.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 98 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Grapefruity dobře oloupeme a dužninu nakrájíme, šťávu z prkénka slijeme do mísy, nakrájenou dužninu odložíme stranou. Ke grapefruitové šťávě přidáme olej a ocet, nadrobno nakrájenou pažitku a vyšleháme metličkou. Ochutíme solí a pepřem.

  • 2

    Piniová semínka osmahneme asi 2 minuty nasucho na pánvi a poté je lehce osolíme. Polníček promícháme se zálivkou, rozdělíme na talíře, nahoru položíme langustinky, nakrájenou dužninu z grapefruitů a posypeme piniovými semínky.

Komentáře k receptu