Ohnivý zelný salát
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 67 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 0 g
- Sodík 220 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 248.5 mg
- Vláknina 6377.4 mg
- Vitamín A 6377.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Zelí očistíme, opláchneme a vyjmeme košťál. Hlávku rozkrájíme na klínky, ty potom ještě na jemné proužky. 
- 
                                2Chilli papričku podélně rozpůlíme, vyjmeme semínka, pokud chceme salát co nejpálivější, semínka ponecháme. Nasekáme na jemno. 
- 
                                3Na dresink smícháme vodu s octem, kečup, sůl a cukr. Přidáme posekané chilli a dresinkem přelijeme připravené zelí. Důkladně promícháme, osolíme, opepříme, dle chuti přisladíme. Zálivka by neměla být příliš kyselá. 
- 
                                4Salát necháme minimálně 30 minut v lednici odležet. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        