Telecí plec se špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 449 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 443 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 129 mg
 - Draslík 886.3 mg
 - Vláknina 10227.8 mg
 - Vitamín A 10227.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.4 mg
 - Vitamín E 6.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na kousky, zalijeme studenou vodou, osolíme a uvaříme téměř do měkka.
 - 
                                2
Oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme špenát a chvíli podusíme. Zaprášíme moukou, osolíme, okořeníme mletou paprikou a přidáme k masu. Přikryjeme pokličkou, necháme na mírném ohni probublávat asi 30 minut. V hotovém pokrmu má být jen málo šťávy.
 - 
                                3
Podáváme s vařenými bramborami nebo s chlebem.