Salát z hlávkového a kysaného zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Zelí kysané
  • 125 g Zelí hlávkové bílé
  • 200 ml Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 79 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 37 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 7.2 mg
  • Draslík 267.4 mg
  • Vláknina 3967.5 mg
  • Vitamín A 3967.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávkové zelí omyjeme a nakrájíme na jemné nudličky. Kysané zelí překrájíme, oloupanou cibuli jemně nasekáme.

  • 2

    Jogurt rozšleháme, přidáme kmín a olej a zálivku vlijeme do mísy k oběma druhům zelí. Vše dobře promícháme.

  • 3

    Salát necháme 1 hodinu v chladu rozležet.

Komentáře k receptu