Hovězí pečeně na žampionech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 37.5 g Slanina vepřová
  • 25 g Sůl
  • 100 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 2 g Kmín celý
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 750 g Hovězí maso zadní
  • 1500 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 243 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1062 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 55.6 mg
  • Draslík 105.6 mg
  • Vláknina 1679 mg
  • Vitamín A 1679 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso opláchneme, nakrájíme na větší kusy, protkneme slaninou, osolíme a opepříme.

  • 2

    Cibuli oloupeme, nasekáme, osmažíme na tuku dorůžova a přidáme kmín.

  • 3

    V základu opečeme maso, zalijeme je trochou vody, přikryjeme poklicí a dusíme v troubě doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vodou.

  • 4

    Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a dobře rozšleháme. Za občasného prošlehání omáčku vaříme nejméně 20 minut.

  • 5

    Nakonec omáčku procedíme hustým cedníkem, vložíme do ní očištěné, na plátky nakrájené a na tuku podušené žampiony, přisolíme a ještě krátce povaříme.

Komentáře k receptu