Vepřová žebírka s jablkovým pyré

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Sádlo škvařené
  • 500 g Vepřová žebra
  • 50 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 3 ks Jablka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 527 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 293 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 111 mg
  • Draslík 461 mg
  • Vláknina 6032 mg
  • Vitamín A 6032 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá žebírka na okrajích nařízneme a do poloviny odřízneme od kosti. Maso naklepeme a osolíme.

  • 2

    Oloupaná jablka nakrájíme na osminky a zbavíme jádřinců. Podlijeme trochou vody, chvíli podusíme, osladíme, mírně osolíme a ochutíme karí kořením. Potom jablka rozmačkáme vidličkou nebo je prolisujeme.

  • 3

    Připravená žebírka opékáme na sádle po obou stranách 5-6 minut. Upravíme je na nahřáté talíře, poklademe horkým jablkovým pyré a přelijeme šťávou z pánve.

Komentáře k receptu