Vepřová žebírka s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 10 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 kg Vepřová žebra
  • 1 hrnek Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 806 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 396 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 202.5 mg
  • Draslík 1077.5 mg
  • Vláknina 5049.8 mg
  • Vitamín A 5049.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.5 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná a omytá vepřová žebírka naklepeme, okraje nařízneme a maso opepříme. Necháme chvíli odležet.

  • 2

    Žebírka rychle opečeme po obou stranách na oleji, podlijeme horkou vodou, osolíme a dusíme doměkka.

  • 3

    Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na dílky a zbavíme zrnek.

  • 4

    Měkká žebra vyjmeme a uchováme na teplém místě. Do šťávy vložíme rajčata a spolu s oloupaným, nastrouhaným česnekem je podusíme a přidáme k masu.

Komentáře k receptu