Drůbeží játra s jablky a cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Játra drůbeží
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Jablka
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 483 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 371 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 484.5 mg
  • Vláknina 6613 mg
  • Vitamín A 6613 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.4 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná játra obalíme v hladké mouce a opékáme na oleji doměkka. Spolu s játry opékáme oloupaná, jádřinců zbavená a na osminky nakrájená jablka. Játra musí být dobře propečená.

  • 2

    Zvlášť na troše oleje dozlatova osmahneme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli.

  • 3

    Měkká játra osolíme, upravíme na talíře, přidáme jablka a přelijeme šťávou z pánve. Pokrm posypeme osmaženou cibulkou.

Komentáře k receptu