Bažant na víně s arašídy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Bažant obecný
  • 100 g Pórek
  • 100 g Arašídy
  • 50 ml Víno červené
  • 350 ml Hovězí vývar základní
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 621 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 410 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 150.1 mg
  • Draslík 478.2 mg
  • Vláknina 5885 mg
  • Vitamín A 5885 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.4 mg
  • Vitamín E 4.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bažantí maso vykostíme, pórek nakrájíme na kolečka, papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. Hovězí vývar rozmícháme se sójovou omáčkou a vínem.

  • 2

    V míse smícháme vykostěné maso nakrájené na kostičky s rozšlehaným vejcem a lžičkou Solamylu. Maso osmažíme na rozpáleném oleji, přidáme pórek, papriku, arašídy, sůl a osmažíme. Přilijeme zálivku, když se začne vařit, vlijeme lžičku škrobu, který jsme rozmíchali v 60 ml vody, chilli koření a provaříme.

Komentáře k receptu