Italská polévka s rýží a hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Rýže loupaná
  • 50 g Sýr Gouda 45%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 199 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 345 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 26.3 mg
  • Draslík 39.8 mg
  • Vláknina 2162.5 mg
  • Vitamín A 2162.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou a dobře povaříme.

  • 2

    Do polévky zavaříme spařenou rýži a uvaříme ji doměkka. Přidáme okapaný hrášek, osolíme a necháme jen přejít varem.

  • 3

    Zvlášť podáváme nastrouhaný sýr.

Komentáře k receptu