Vepřová žebírka s kapustou, bramborami a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 750 g Vepřové kotlety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 573 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 433 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 132.3 mg
  • Draslík 2514.4 mg
  • Vláknina 19196.2 mg
  • Vitamín A 19196.2 mg
  • Vitamín B6 2.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 327 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná a omytá žebírka dáme vařit do menšího množství osolené vody a vaříme téměř do měkka. Nikdy je nevaříme příliš do měkka, ztrácejí poté svou chuť.

  • 2

    Očištěné a oloupané brambory nakrájíme na menší kostky, omytou kapustu nakrájíme na proužky, rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme, nakrájíme a vše dáme do kastrolu, podlijeme trochou vývaru z masa, opepříme, přidáme celé stroužky česneku a dusíme.

  • 3

    Mezitím na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přisypeme mouku a uděláme světlou jíšku. Tu poté zalijeme zbylým vývarem z masa, rozmícháme, povaříme a přidáme ke kapustě s bramborami.

  • 4

    Na závěr přidáme i maso rozkrájené na porce.

Komentáře k receptu