Hovězí pečeně na paprice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 37.5 g Slanina vepřová
  • 25 g Sůl
  • 150 g Tuk
  • 750 g Hovězí maso zadní
  • 30 g Paprika mletá sladká
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 334 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1067 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 70.3 mg
  • Draslík 114.8 mg
  • Vláknina 3724 mg
  • Vitamín A 3724 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso opláchneme, nakrájíme na díly, protkneme slaninou a osolíme.

  • 2

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a zpěníme na polovině dávky tuku. Na tomto základu krátce opečeme maso, přisypeme mletou papriku, zpěníme a zalijeme vodou. Pod poklicí maso dusíme (pečeme) doměkka. Během pečení maso obracíme a přeléváme šťávou. Podle potřeby doléváme vodu.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, zalijeme ji vodou a dobře rozšleháme. Za občasného míchání nejméně 20 minut vaříme.

  • 4

    Ke konci varu přilijeme smetanu, přisolíme, krátce povaříme a omáčku procedíme.

Komentáře k receptu