Vepřové řízky na pórku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Pórek
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 500 g Vepřová kýta
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 300 ml Voda pitná
  • 40 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 655 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 316 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 121.4 mg
  • Draslík 871.4 mg
  • Vláknina 9071 mg
  • Vitamín A 9071 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.6 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 67.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté bílé části pórku nakrájíme na plátky, vložíme na rozehřáté máslo, podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme a okořeníme zázvorem. Zvolna dusíme pod pokličkou. Po chvíli přilijeme smetanu a dusíme dále bez pokličky do zhoustnutí omáčky.

  • 2

    Omyté maso nakrájíme na řízky, na okrajích nařízneme, naklepeme, potřeme olejem a opékáme na teflonové pánvi asi 4 minuty. Potom maso obrátíme, opět potřeme olejem a opékáme další 4 minuty.

  • 3

    Měkké řízky upravíme na talíře, osolíme, přelijeme omáčkou s pórkem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu