Dušené rybí filé se zeleninovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 0.5 kostka Bujón slepičí
  • 60 g Cibule
  • 100 g Hrášek mražený
  • 100 g Mrkev kořen
  • 20 g Olej rostlinný
  • 240 g Filé rybí
  • 5 g Mouka pšeničná hladká
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Kmín mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 288 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 126 g
  • Sodík 863 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0.3 mg
  • Draslík 165.5 mg
  • Vláknina 8950 mg
  • Vitamín A 8950 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev na kostičky. V 500 ml vody uvaříme 1/2 kostky slepičího bujónu.

  • 2

    Na oleji orestujeme polovinu cibule, mrkev a mražený hrášek, zalijeme 250 ml vývaru a vaříme doměkka. Poté zeleninu zaprášíme moukou, dobře rozmícháme, provaříme a držíme na teple.

  • 3

    Na nepřilnavé pánvi vaříme druhou polovinu vývaru, vložíme filé, které jsme posypali kmínem a osolili, a zbylou cibuli. Během dušení rybu obracíme a podle potřeby podlijeme vodou.

  • 4

    K hotovému filé přidáme zeleninovou omáčku a podáváme s vařenými brambory.

Komentáře k receptu