Těstovinový nákyp s medvědím česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Těstoviny vařené (průměr)
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 150 g Anglická slanina
  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Česnek medvědí
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 601 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 579 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 285.5 mg
  • Draslík 340.7 mg
  • Vláknina 2470.8 mg
  • Vitamín A 2470.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na oleji a vyškvařené slanině podusíme oloupanou, nasekanou cibuli, česnek a očištěné, nakrájené žampiony.

  • 2

    Přidáme omyté, nasekané listy medvědího česneku, osolíme, opepříme a okořeníme kmínem. Přimícháme vařené těstoviny a vše zalijeme vejci rozšlehanými v mléce.

  • 3

    Směs vložíme do máslem vymazaného pekáčku a povrch posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 4

    Nákyp zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

  • 5

    Na talíři každou porci ozdobíme omytým, nakrájeným rajčetem a paprikou.

Komentáře k receptu