Plody moře po španělsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Humr
  • 200 g Olihně
  • 200 g Mořský ďas
  • 200 g Treska aljašská
  • 150 g Krevety tygří - loupané
  • 15 g Mandle
  • 250 g Mušle slávky
  • 2 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
  • 125 ml Brandy peach
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 8 ks Mušle srdcovky
  • 2 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 327 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 474 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 215.4 mg
  • Draslík 906.4 mg
  • Vláknina 5741.2 mg
  • Vitamín A 5741.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.7 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi na lžíci oleje opečeme krajíčky chleba bez kůrky, když jsou křupavé, rozmixujeme nebo je v hmoždíři rozmělníme s 2 stroužky česneku a s mandlemi.

  • 2

    Na jiné pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a 10-15 minut opékáme dozlatova cibuli. Můžeme přilít trochu vody, přidáme rajčata a mícháme, dokud se od nich neoddělí olej.

  • 3

    Podélně rozpůlíme humra, odstraníme střívko, žaludek, houbovitě vypadající žábry, rozlámeme klepeta a vybereme z nich maso. Z ocasu také vybereme maso, nakrájíme na kousky a olihně na kroužky.

  • 4

    Osolíme, opepříme a moukou zaprášíme maso z ďasa, tresky a humra. Na pánvi rozehřejeme zbylý olej, opečeme na něm zvlášť ryby, krevety, humra, olihně, norské humry, když začnou hnědnout, přendáme je do hrnce. Přidáme srdcovky, slávky, zbylý česnek, petrželku a zahříváme. Přilijeme brandy, zapálíme a když plameny zhasnou, přidáme rajčatovou směs, vodu v takovém množství, aby byly suroviny zakryté, přivedeme k varu a vaříme 3-4 minuty, dokud se slávky a srdcovky neotevřou. Ty, které zůstanou zavřené, vyhodíme.

  • 5

    Vmícháme směs z chlebem, sůl, pepř, ještě 5 minut dusíme, rozdělíme na talíře, ozdobíme plátkem citronu a servírujeme.

Komentáře k receptu