Plody moře po paštunsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 500 g Krevety tygří - loupané
  • 2 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Kardamom
  • 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 kávová lžička Koriandr mletý
  • 2 kávová lžička Kmín mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 337 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 212 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 262.5 mg
  • Draslík 467.9 mg
  • Vláknina 7097.1 mg
  • Vitamín A 7097.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.3 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky dáme zázvor, rozetřený česnek, kmín, koriandr, mleté chilli koření, kardamom, rajčatový protlak, 4 lžíce vody a 2 lžíce koriandru. Vše promícháme. Přidáme krevety a necháme marinovat 120 minut.

  • 2

    We woku rozehřejeme olej, přidáme pokrájenou cibuli a do zlatohněda ji osmahneme, přidáme krevety, marinádu a nakrájené chilli papričky a 5 minut smažíme, poté osolíme a smažíme dalších 5 minut.

  • 3

    Ihned podáváme ozdobené pokrájenou natí koriandru.

Komentáře k receptu