Závitky z hovězího masa s párky a červeným vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 171 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 109.2 mg
 - Draslík 446.8 mg
 - Vláknina 1040.8 mg
 - Vitamín A 1040.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve připravíme náplň: Na jemno nakrájenou cibulku zpěníme na kostičkách slaniny, přidáme strouhanku a osmažíme. Vmícháme párky nakrájené na kolečka, nasekanou pažitku a nakonec směs zahustíme vejcem. Necháme vychladnout.
 - 
                                2
Mezitím naklepeme a osolíme plátky hovězího masa. Na každý plátek dáme připravenou směs, svineme a převážeme nití.
 - 
                                3
Opečeme na rozpáleném tuku, podlijeme horkou vodou a za občasného podlití dusíme do měkka.
 - 
                                4
Hotové závitky vyjmeme, šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, znova vysmahneme a podlijeme. Povaříme, přisolíme a přidáme špetku zázvoru. Nakonec omáčku dochutíme červeným vínem.