Slepičí polévka se šunkou a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Šunka dušená
  • 1700 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Nové koření celé
  • 0.5 ks Slepice
  • 1 ks Libeček
  • 0.5 ks Petržel kořen
  • 1 špetka Pepř černý celý
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 517 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 108 g
  • Sodík 471 mg
  • Bílkoviny 68 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 320.2 mg
  • Draslík 802.2 mg
  • Vláknina 6158.8 mg
  • Vitamín A 6158.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou slepici vložíme do studené vody, osolíme, přidáme pepř, nové koření, libeček a zvolna přivedeme k varu. Vaříme pod pokličkou doměkka.

  • 2

    Asi 20 minut před koncem varu přidáme očištěnou zeleninu a cibuli.

  • 3

    Měkkou slepici vyjmeme, maso obereme z kostí a nakrájíme na nudličky. Vývar přecedíme, přidáme maso, na nudličky nakrájenou šunku a jen necháme přejít varem.

  • 4

    Na talíře vložíme vždy polovinu uvařeného vejce, zalijeme polévkou a posypeme nakrájenou pažitkou.

Komentáře k receptu