Slepičí polévka se svítkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 2 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mrkev kořen
  • 100 g Petržel kořen
  • 70 g Mouka pšeničná hladká
  • 160 ml Mléko plnotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1.6 l Voda pitná
  • 1 kg Slepice
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 353 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 327 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 167.3 mg
  • Draslík 481.4 mg
  • Vláknina 2759.3 mg
  • Vitamín A 2759.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 168.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou slepici opláchneme a rozkrájíme na porce. Celer, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Slepičí maso vložíme do studené vody, přidáme sůl, celý pepř a na mírném plameni vaříme, až je maso měkké. Poté přidáme zeleninu a chvíli povaříme.

  • 3

    V mezičase připravíme svítek. V míse připravíme z mouky, vejce, soli, mléka a najemno nasekané petrželové nati těsto, které necháme odpočinout. Po půl hodině z těsta na másle usmažíme omeletu, kterou po usmažení srolujeme a nakrájíme na tenké proužky.

  • 4

    Uvařenou polévku přecedíme, maso vyjmeme a nakrájíme na kousky. Na talíře rozdělíme maso a svítek, přelijeme horkým vývarem se zeleninou a podáváme.

Komentáře k receptu