Telecí medailonky na bylinkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Telecí kýta
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Šunka dušená
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 polévková lžíce Řeřicha
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 461 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 277 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 116 mg
  • Draslík 667.6 mg
  • Vláknina 2247 mg
  • Vitamín A 2247 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.9 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omyté telecí kýty (nebo panenky) nakrájíme 12 malých medailonků, mírně je naklepeme, osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem. Maso poprášíme hladkou moukou, zprudka opečeme po obou stranách na oleji a vyjmeme.

  • 2

    Ve výpeku opečeme omytá, na poloviny rozkrojená rajčata, vložíme zpět medailonky a přidáme na nudličky nakrájenou šunku, máslo a nasekané bylinky. Vše podusíme ještě 2 minuty.

  • 3

    Medailonky upravíme na nahřáté talíře a ozdobíme rajčaty a nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu