Telecí medailonky na leču

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 8 g Sůl
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 200 g Lečo sterilované
  • 500 g Telecí kýta
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 20 g Protlak rajčatový
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 174 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 485 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 52.4 mg
  • Draslík 365.6 mg
  • Vláknina 2295 mg
  • Vitamín A 2295 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z telecí kýty naporcujeme plátky, naklepme, nasolíme a v kastrolu opečeme na rozpáleném oleji z obou stran. Mezitím na sádle osmahneme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Přidáme protlak a krátce povaříme. Nalijeme na medailonky, přidáme lečo a zakryté společně dusíme, až je maso měkké. Podle potřeby mírně podléváme vodou. Ke konci dušení necháme šťávu zredukovat, aby nebyla příliš řídká.

Komentáře k receptu