Salát z rýže a hrášku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Hrášek
  • 120 g Rýže loupaná
  • 12 g Cukr moučkový
  • 5 g Estragon
  • 5 g Kerblík
  • 150 ml Voda pitná
  • 70 ml Ocet vinný
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 157 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 65 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 194.7 mg
  • Vláknina 5247.3 mg
  • Vitamín A 5247.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži uvaříme podle návodu na obalu a necháme vychladnout. Hrášek vaříme ve slané vodě 15 minut, scedíme, necháme okapat a také vychladnout.

  • 2

    Smícháme ocet s vodou, přidáme cukr a ochutíme špetkou soli a pepře, přisypeme posekaný estragon a kerblík.

  • 3

    Rýži smícháme s hráškem a zalijeme octovou zálivkou. Salát podáváme vychlazený.

Komentáře k receptu