Jehněčí kýta s fazolkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Sádlo škvařené
  • 3000 g Jehněčí kýta
  • 750 g Fazolové lusky zelené
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1761 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 124 g
  • Sodík 678 mg
  • Bílkoviny 140 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 504.7 mg
  • Draslík 2611.5 mg
  • Vláknina 10204.5 mg
  • Vitamín A 10204.5 mg
  • Vitamín B6 3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso osolíme, opepříme a potřeme sádlem. Dáme péct při 280 °C, doba pečení je 15 minut na 500 g váhy masa s kostí.

  • 2

    Jakmile maso na povrchu zezlátne, snížíme teplotu na 200 °C. Během pečení podléváme. Fazolové lusky omyjeme a uvaříme ve vroucí osolené vodě. Vaříme 10 minut.

  • 3

    Pečenou kýtu servírujeme na vařených luscích.

Komentáře k receptu