Bruschetta alla caprese
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 956 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 79 g
 - Sodík 3306 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 79 mg
 - Draslík 322.8 mg
 - Vláknina 20202.9 mg
 - Vitamín A 20202.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme rajčata, rozčtvrtíme je a zbavíme semen. Nakrájíme na kostičky a smícháme s olivovým olejem. Přidáme cukr, sůl a pepř.
 - 
                                2
Čistou utěrkou osušíme mozzarellu, nastrouháme nahrubo a oloupeme česnek. Ciabattu nakrájíme na plátky a rozpečeme dozlatova na 200 °C.
 - 
                                3
Křupavé krajíce potřeme česnekem a pestem, pokryjeme je mozzarellou, nakrájenými rajčaty a zapečeme v troubě, dokud se sýr trochu nerozpeče.
 - 
                                4
Vzniklé bruschetty posypeme pepřem a drceným oreganem dle chuti. Ozdobíme bazalkou a černými olivami.