Tuňák s olivami

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 800 g Tuňák obecný
  • 20 g Tymián čerstvý
  • 200 g Olivy černé
  • 200 g Rajčata
  • 2 g Paprika mletá sladká
  • 160 g Paprika žlutá
  • 20 g Rozmarýn čerstvý
  • 30 g Petržel - nať
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 100 ml Olej olivový
  • 20 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 608 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1011 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 76 mg
  • Draslík 891.9 mg
  • Vláknina 9946.5 mg
  • Vitamín A 9946.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 106.5 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Steaky pokapeme citrónovou šťávou a necháme odležet. Cibuli nakrájíme na plátky, česnek nadrobno nasekáme, z papriky odstraníme semínka a bílá žebra a nakrájíme ji na tenké proužky, rajčata oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky, olivy na plátky.

  • 2

    V pánvi zahřejeme polovinu oleje, cibuli na něm dozlatova osmahneme, přidáme česnek, rajčata, papriku a plátky oliv, okořeníme mletou paprikou, rozmarýnem, tymiánem a pepřem. Tuňáka osušíme papírovou utěrkou a osolíme. Na pánvi zahřejeme zbývající olej a rybu po obou stranách asi 4 minuty při středně vysoké teplotě opečeme. Ryby rozdělíme na talíře a ozdobíme zeleninou a petrželí.

Komentáře k receptu