Tagliatelle se sardinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 500 g Těstoviny Tagliatelle
  • 20 g Petržel - nať
  • 3 g Oregano sušené
  • 3 g Paprika mletá pálivá
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 350 g Sardinka obecná
  • 50 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 10 g Sůl
  • 8 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Roketa
  • 5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 659 kcal
  • Sacharidy 105 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1181 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 98 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 305.9 mg
  • Vláknina 10860 mg
  • Vitamín A 10860 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a osušené filety pomoučníme. Drobně nakrájenou cibulku orestujeme na oleji. Poté přidáme filety a opečeme je z každé strany 2 minuty.

  • 2

    Rajčata prohřejeme a necháme okapat.

  • 3

    Těstoviny uvaříme „al dente“ podle návodu. Okapané je vložíme do mísy, smícháme s mletou paprikou, oreganem a petrželkou. Zastříkneme olejem, přidáme rajčata, sardinky, osolíme, opepříme.

  • 4

    Podáváme na předehřátých talířích.

Komentáře k receptu