Jehněčí kuličky s provensálským kořením

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jehněčí maso mleté
  • 10 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Provensálské koření
  • 20 g Cibulka jarní
  • 200 g Strouhanka
  • 5 g Petržel - nať
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 537 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 1406 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 152.6 mg
  • Draslík 423.4 mg
  • Vláknina 4277.5 mg
  • Vitamín A 4277.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme mleté jehněčí maso s na jemno nakrájenou cibulí, přidáme vejce, sůl, pepř, provensálské koření a petrželovou nať.

  • 2

    Ze směsi vytvoříme malé kuličky, které obalíme ve strouhance, naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a poté je dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C asi na 20-25 minut.

  • 3

    Podáváme s různými druhy dresinků.

Komentáře k receptu