Jehněčí kuličky s kuskusem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Strouhanka
  • 500 g Jehněčí maso mleté
  • 700 g Omáčka rajčatová
  • 60 g Petržel - nať
  • 250 g Kuskus
  • 2 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 kávová lžička Oregano sušené
  • 2 kávová lžička Máta sušená
  • 1 ks Citronová kůra
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.13 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 785 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 1328 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 183.8 mg
  • Draslík 1228.8 mg
  • Vláknina 17197.2 mg
  • Vitamín A 17197.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.9 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté jehněčí maso, prolisovaný česnek, citronovou kůru, strouhanku, žloutek, drcený kmín, sušené oregano, sušenou mátu, sůl a pepř zpracujeme na hustou hmotu, ze které mokrýma rukama (aby se nám maso nelepilo na ruce) děláme kuličky.

  • 2

    Ty následně opékáme na rozhřátém olivovém oleji v hlubší pánvi na mírném plameni. Opékáme přibližně 8 minut, během pečení kuličky otáčíme, aby byly opečené souměrně ze všech stran. Odstraníme přebytečný tuk, přidáme rajčatovou omáčku, na jemno nakrájenou čerstvou petrželku a vaříme 5 minut na mírném plameni. Pokud je omáčka hustá, přilejeme trochu vody, povařímne.

Komentáře k receptu