Jehněčí kuličky na grilu s paprikou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jehněčí maso mleté
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Cibule červená
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.07 dl Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 467 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 352 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 152.6 mg
  • Draslík 319.4 mg
  • Vláknina 4583.9 mg
  • Vitamín A 4583.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na širší měsíčky. Maso dáme do misky, přidáme strouhanku, rozklepneme celé vejce, oloupaný a drobně nasekaný česnek, podle chuti sůl, pepř, vše dobře promícháme a rukama tvarujeme kuličky, které střídavě (maso - cibule) napíchneme na dřevěnou špejli, kterou jsme namočili do studené vody.

  • 2

    Grilovací rošt potřeme olejem, gril rozpálíme na vysokou teplotu, na rošt naskládáme připravené špízy, které po dobu pečení otáčíme a z každé strany pečeme asi 15 minut, podle toho jaký máme oheň.

Komentáře k receptu