Rajčatová omáčka s treskou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hrášek
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 g Kopr čerstvý
  • 80 g Šalotka
  • 800 g Treska aljašská
  • 5 g Sůl bylinková
  • 30 g Estragon
  • 350 g Passata (drcená rajčata)
  • 20 g Protlak rajčatový
  • 40 ml Olej olivový
  • 130 ml Víno bílé
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 500 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 160 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 89 mg
  • Draslík 1392.1 mg
  • Vláknina 12606.5 mg
  • Vitamín A 12606.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.5 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu omyjeme a osušíme. Do masa vetřeme sůl a pepř, pokapeme citronovou šťávou. Rozkrájíme na osm kousků.

  • 2

    V nízkém hrnci rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme šalotku, česnek, kopr, víno a bobkový list, směs zahřejeme. Vložíme kousky ryby a dusíme je pod pokličkou 8-10 minut. Maso vyjmeme a zabalíme do alobalu. Omáčku protřeme sítem. Přidáme konzervovaná rajčata a rajský protlak, svaříme je na hladkou omáčku. Čerstvá rajčata nakrájíme na tenké proužky a přidáme do omáčky. Ochutíme bylinkovou solí, pepřem, estragonem a olejem. Hrášek povaříme v malém množství osolené vody, do níž přidáme zbytek másla.

Komentáře k receptu