Telecí mozeček s máslem (minutka)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1000 g Telecí mozek
  • 30 g Sůl
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 20 g Petržel - nať
  • 100 ml Ocet kvasný lihový
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 268 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1294 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 1614 mg
  • Draslík 331.5 mg
  • Vláknina 168 mg
  • Vitamín A 168 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Neporušený telecí mozek vložíme do teplé vody, odblaníme jej, zbavíme žilek a opláchneme ve vlažné vodě.

  • 2

    Potom jej vložíme do osolené vařící vody okyselené octem a zvolna vaříme asi 10 minut.

  • 3

    Uvařený mozek vyjmeme dírkovanou naběračkou na teplé talíře a přelijeme rozpuštěným horkým máslem.

  • 4

    Hotový pokrm posypeme drobně nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu