Skopové maso na víně s rajčaty
Suroviny
- 60 g Cibule
 - 80 g Rajčata
 - 200 g Skopová plec
 - 20 g Mouka polohrubá
 - 30 g Olej rostlinný
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 ks Pepř černý celý
 - 1 stroužek Česnek
 - 0.5 dl Víno bílé
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 579 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 217 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 695.5 mg
 - Vláknina 24542.5 mg
 - Vitamín A 24542.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.6 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme na kolečka, rozebereme na kroužky a orestujeme na rozehřátém oleji v hlubokém rendlíku. Přidáme pokrájené osolené maso, rychle orestujeme, vsypeme koření, mletou papriku, promícháme, zalijeme třemi sběračkami vody a dusíme pod pokličkou. Občas promícháme a podle potřeby podlijeme vodou. Když je maso téměř měkké, vlijeme víno a mouku, kterou jsme promíchali v troše vody. Do směsi vmícháme rajčatový protlak, pokrájená rajčata, která jsme oloupali a zbavili semen, utřený česnek a směs dodusíme. Podle chuti můžeme přidat sůl a citronovou šťávu. Hned podáváme s rýží, nebo chlebem.