Telecí maso na paprice s párkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 400 g Telecí plec
  • 250 g Párky telecí
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 50 ml Olej olivový
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 3 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 3 ks Rajčata
  • 2 špetka Majoránka
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 611 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 522 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 165.4 mg
  • Draslík 672.6 mg
  • Vláknina 4183.3 mg
  • Vitamín A 4183.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 77 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na střední kostky, cibuli nadrobno, rajčata na kostičky, párky na kolečka.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a necháme zpěnit. Do hrnce vložíme kostky masa, osolíme, opepříme, promícháme a necháme restovat, dokud maso nepustí šťávu. Nyní přidáme rajčata, podlijeme vodou, ochutíme majoránkou a dusíme nejméně půl hodiny. Maso vyjmeme, šťávu necháme trochu vysmahnout, zasypeme moukou, mletou paprikou, necháme rozpustit v tuku, podlijeme vodou, maso vrátíme do omáčky, přilijeme smetanu a povaříme 20 minut.

  • 3

    Mezitím si na másle orestujeme kolečka párků a vmícháme je do omáčky.

  • 4

    Podáváme s rýží.

Komentáře k receptu