Telecí maso na paprice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Telecí plec
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Sůl
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 278 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 97069 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 170.3 mg
  • Draslík 645.5 mg
  • Vláknina 1068.5 mg
  • Vitamín A 1068.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme a vykostíme, nakrájíme na kostky.

  • 2

    Očištěnou cibuli drobně pokrájíme, zpěníme na másle, přimícháme papriku a hned vložíme rozkrájené maso, které zpočátku dusíme bez podlévání, později podlijeme menším množstvím vývaru z kostí, které nám zbyly po vykostění.

  • 3

    Maso dusíme do vysmahnutí šťávy. Poté je zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a mírně povaříme.

  • 4

    Jako přílohy podáváme rýži, vařené brambory, těstoviny, noky, rohlíky.

Komentáře k receptu