Jehněčí kýta s česnekovou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1500 g Jehněčí kýta
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 6 g Tymián čerstvý
  • 300 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 ks Bobkový list
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 15 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 639 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 301 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 187 mg
  • Draslík 796.5 mg
  • Vláknina 972.2 mg
  • Vitamín A 972.2 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 56 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso prošpikujeme česnekem, tučné části lehce nakrojíme a potřeme máslem.

  • 2

    Vložíme do pekáčku, posypeme stroužky česneku, přidáme koření, podlijeme 250 ml vody, necháme péct při 270 °C (na 500 g masa cca 15 minut).

  • 3

    Před koncem pečení dobře osolíme a opepříme.

  • 4

    Upečené maso necháme v teple, česneky vyjmeme, dužiny vymačkáme do smetany, dobře promícháme, osolíme, opepříme a lehce ohřejeme.

  • 5

    Vhodnou přílohou je vařená zelenina.

Komentáře k receptu