Zapečené lilky s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 800 g Lilek
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 6 g Sůl
  • 4 g Pepř bílý
  • 300 g Rajčata
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 20 g Bazalka
  • 100 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 20 ml Olej olivový
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 362 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 621 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 34.3 mg
  • Draslík 788.7 mg
  • Vláknina 17889 mg
  • Vitamín A 17889 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky omyjeme, oloupeme a na rozpáleném másle opečeme dozlatova. Rozdělíme do připravených 4 zapékacích sáčků a posolíme.

  • 2

    V hrnci na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, nasekanou bazalku, sůl, pepř a nakonec pokrájená rajčata. Na mírném ohni vaříme asi 10 minut, občas zamícháme. Po uvaření přimícháme zakysanou smetanu a hotovou omáčku vlijeme na plátky lilku do jednotlivých sáčků. Posypeme strouhaným sýrem, pevně zavážeme a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu