Zapečené lilky s parmezánem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 863 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 76 g
- Sodík 962 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 192.1 mg
- Draslík 742.4 mg
- Vláknina 10456.5 mg
- Vitamín A 10456.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.2 mg
- Vitamín E 21.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté lilky podélně nakrájíme na plátky. Obalíme je nejdříve v hladké mouce a potom ve vejcích rozšlehaných se solí a pepřem. 
- 
                                2Obalené lilky smažíme na pánvi na oleji po obou stranách dozlatova. Vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce. 
- 
                                3Na dno zapékací mísy vlijeme rajčatovou šťávu, pokračujeme plátky lilku, nastrouhaným parmezánem, lístky bazalky a plátky mozzarelly. Postup opakujeme do spotřebování surovin. Vrchní vrstvu tvoří omáčka a sýr, který osolíme a opepříme. 
- 
                                4Mísu postavíme na plech, vložíme do středně vyhřáté trouby a pokrm pečeme asi 30 minut. 
- 
                                5Podáváme horké, ozdobené lístky bazalky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        