Artyčoky plněné husími játry

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Artyčoky
  • 40 g Cibule
  • 100 g Játra husí
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 50 g Žampiony čerstvé
  • 200 ml Víno bílé
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 279 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1314 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 146.8 mg
  • Draslík 748.8 mg
  • Vláknina 17370 mg
  • Vitamín A 17370 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Artyčoky očistíme, odřízneme horní části, ořežeme dřevnaté části a spodní části vydlabeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, husí játra na malé kostičky, žampiony na plátky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme lžíci másla, přisypeme cibuli, žampiony a husí játra. Osolíme, opepříme a pozvolna smažíme asi 7 minut. Touto směsí naplníme spodní části artyčoků.

  • 3

    V pekáčku rozehřejeme zbylé máslo, zaprášíme moukou, osmahneme, do pekáčku vyskládáme plněné artyčoky, zalijeme bílým vínem a zprudka víno téměř vyvaříme. Podlijeme vývarem a v troubě pečeme pozvolna zakryté asi 20 minut. Nyní pekáček odkryjeme a dopečeme odkryté. Podle potřeby podlijeme.

Komentáře k receptu