Bažant na bezinkách

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 100 ml Olej stolní
  • 125 ml Vývar zeleninový
  • 500 ml Sirup bezinkový
  • 1 ks Bažant obecný
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Bezinky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1652 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 103 g
  • Sodík 434 mg
  • Bílkoviny 133 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 471.8 mg
  • Draslík 1454.1 mg
  • Vláknina 1302.3 mg
  • Vitamín A 1302.3 mg
  • Vitamín B6 3.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 91.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 220C.

  • 2

    Bažanta omyjeme, osolíme a opepříme. V pekáči rozehřejeme olej, vložíme maso a pečeme asi 20minut tak, aby maso zůstalo uvnitř růžové. Během pečení poléváme zeleninovým vývarem. Poté maso vyjmeme a uchováváme horké.

  • 3

    Do šťávy z pekáče přilijeme bezinkovou šťávu, krátce povaříme dokud nezhoustne, přidáme smetanu a ještě provaříme. Omáčku rozmixujeme, vmícháme rozpuštěné vychlazené máslo, přidáme bezinky a omáčku prohřejeme.

  • 4

    Bažanta naporcujeme, podáváme s horkou omáčkou a bramborovými knedlíky nebo salátem.

Komentáře k receptu