Vepřová žebírka smažená

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Chilli paprička
  • 1 kávová lžička Cibulka jarní
  • 1 kávová lžička Koření pěti vůní
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 10 ks Vepřová žebra
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 hrnek Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 934 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 102 g
  • Sodík 81 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 63.4 mg
  • Draslík 35.3 mg
  • Vláknina 149.8 mg
  • Vitamín A 149.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 9.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Každé žebírko rozporcujeme na 4 menší kousky. Dáme do misky se solí, pepřem, pěti kořeními a vínem. Několikrát obrátíme, aby se stejnoměrně namočila a necháme 2 hodiny marinovat.

  • 2

    Smícháme mouku a vejce a v tomto těstě obalíme všechny kusy žebírek.

  • 3

    Rozpálíme v předehřáté pánvi olej a smažíme žebírka 5 minut, poté vyndáme a necháme okapat.

  • 4

    Rozpálíme znovu olej a smažíme žebírka ješě minutu. Poté necháme okapat.

  • 5

    Nasekané jarní cibulky a chilli papričky přelijeme vřelým olejem a necháme 40 vteřin stát.

  • 6

    Žebírka podáváme se směsí soli a pepře ozdobená jarní cibulkou a chilli papričkou.

Komentáře k receptu